B en C combi

Blijf op de hoogte en volg Silvie

22 September 2006 | Thailand, Bangkok

Is de B natuurlijk een open deur in trappen, bij de C verwachte ik al meer problemen te krijgen en vast te lopen met mijn mooie ideetje. Maar na de onverwachte gebeurtenissen in Thailand afgelopen week, blijkt C inmiddels ook een inkoppertje. Dus daar gaan we dan: de B van Bangkok gecombineerd met de C van Coup!

Zoals de meeste wel gehoord hebben, is er hier afgelopen week een staatsgreep geweest. Net 1 dag begonnen bij de politieke afdeling van de ambassade in Bangkok, grijpen de militairen de macht... Mooie timing! Gelukkig wel vreedzaam, dus t valt allemaal wel mee. Het leek op tv vrij heftig, maar ik heb er zelf weinig van gemerkt (buiten dat t storm liep met de telefoontjes op de ambassade van bezorgde Nederlandse toeristen). Het enige wat eventueel duid op enigszins verandering, is dat voorlopig martial law geldt, wat zoveel betekent als dat we niet met meer dan 5 mensen mogen samen komen ter verkoming van de mogelijkheid dat er protesten worden georganiseerd (uuhh...ja, ik geloof toch echt dat we vanmiddag met zo ongveer 15 man aan t vergaderen waren, dus zo streng is die regel nu ook weer niet) Wel bijzonder om dit alles van dichtbij mee te maken!
Ik geloof dat jullie in Nederland eerder een coup soleil aan t creeren zijn dan een coup d'etat, niet waar!

Naast de vele interessante gebeurtenissen binnen kantoortijd, zijn er buiten kantoortijd ook volop dingen te beleven. Daarbij blijven mijn inburgeringspogingen onvermoeid doorgaan. Allereerst was dat het lokale transport. Ik dacht ik doe eens gek, ik stap eens achterop een brommertje ipv in een taxi. Geweldig! Manoevrerend langs het stilstaand verkeer (...en lekker uitlaatgassen happend) ben je toch een stuk sneller op plaats van bestemming. Is wel even wat anders dan met een taxi, waar t binnen net zo koud is als in een vrieskist en die stapvoets vooruit gaat. Nee, geef mij dan maar die mooie attractie op de vroege ochtend. Voorlopig zal ik de brommertaxi echter niet nodig hebben...ik ben inmiddels namelijk ingetrokken in een appartement dichtbij de ambassade, die ik samen met 3 anderen (Brits, Japans en Thais) deel. Een erg fijn en gezellig centraal plekje!

Als tweede heb ik me aan t begin van de week ook gewaagd aan spicy thai food. Nou was ik al niet zo'n held in spicy eten...maar dit sloeg echt alles. Stoom kwam uit mijn oren, ik liep rood aan en Dawis (mijn thaise kamergenote) dacht echt dat ik ging ontploffen. Het zal nog wel even duren, maar hopelijk kan ik met kleine stapjes aan t eind van mijn verblijf in Thailand spicy thai food aan.

Een iets makkelijkere manier om in te burgeren is het dragen van een geel shirt op maandag. Op die dag wordt het straatbeeld voornamelijk gedomineerd door deze kleur als eerbetoon aan het 60 jarig koningschap van de Koning Bhumipol. Dus aankomende maandag maar meteen in praktijk brengen!

Wat ook echt bij het thaise straatbeeld hoort, zijn de thaise massagesalon die je overal ziet. Ik denk dat de meest gebruikelijke baan voor de vrouw hier ook masseuse is. Nou ben ik niet echt vies van een massage en na een week achter een bureau te hebben gezeten, vond ik dat t wel eens tijd werd voor een bezoekje aan een Thaise massagesalon. Mmm...dat heb ik geweten. Buiten dat de massage behoorlijk hardhandig was, schrok ik op een gegeven moment op van een tik op mijn kont...met een grote glimlach zei ze vervolgens "nice bum"! Whaaahhh, dacht toch echt dat ik de juiste massage salon was binnen gestapt en niet zo'n sleezy tentje. Zo zie je maar, je weet t nooit met die massage-praktijken!

Nou, dat waren de eerste belevenissen en inburgeringspogingen van de eerste week wel weer even. Waarschijnlijk zullen er nog wel vele volgen...ben benieuwd! Hoop natuurlijk de Hollandse belevenissen ook te horen.

Veel liefs,
Silvie

PS. Kaartjes, brieven en donaties kunnen gestuurd worden naar het volgende adres:
M.C.W. Peters - Bangkok
(Silvie Poeth)
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Postbus 20061
2500 EB Den Haag

• 22 September 2006 - 18:56

Jurrie:

Hahahaha.. sillie toch!!
    Spicy food, kinky massages... weten wij iig waar we je het volgende etentje (al moeten we nog even wachten...) mee kunnen verrassen!!
    Ga zo door!!!! (btw, wel alle lekker thaise recepten onthouden he!!)
    xxx

• 23 September 2006 - 11:08

Zelino:

Idd jur, als we hier aan moeten gaan tippen, moeten we toch een paar voorbereidingen gaan treffen.. Maar Fantastisch Zil, stoer dat je alles gewoon uitprobeert, du heldin!!! Ben benieuwd naar je volgende avontueren! xje

• 23 September 2006 - 15:42

Lies ZA:

Kleintje!

Enkele dagen geleden leefden mijn ouders helemaal mee met die van jou; waarschijnlijk waren ze toch niet helemaal gerust met al die militaire toestanden! Ik had eerder zoiets van : prachtig interessant, zoiets mee te maken! En zoals je nu schrijft blinkt de media alweer uit in televisie-makerij, hoewel een StaatsKoe een Koe blijft natuurlijk.

Ondertussen ben ikzelf aangekomen in NYC voor 3 maandjes en het belooft een heerlijke tijd te worden. Ik zit een weekje vlakbij Washington Square temidden van de beau monde newyorkais, om dan te verhuizen naar de andere kant van de East River om een kamertje te bewonen van... Stellenbosch-Marius! Hij reist nu de wereld af voor modellenwerk, met NYC als uitvalsbasis.

Blijf je alfabet bewerken, ook wij zijn benieuwd!

Zoen, Lies

• 24 September 2006 - 09:16

Niki:

Hi Sil, fijn weekend gehad en morgen weer aan de bak? Al geskypt met Ka en Herman? Ben benieuwd naar je verdere verhalen! Dikke kus Niki

• 24 September 2006 - 09:45

Olaf Poerbodipoero:

Hoi Silvie!
    Wat leuk al die bekende dingen uit Thailand te horen. Ik zie je zo voor me op de brommer door Thailand... heb je als Hollandse geen behoefte gehad een fiets te nemen in Bangkok? Wat betreft de massage raad ik aan gewoon een olie massage te nemen...dat is redelijk veilig (qua verplettering van je lichaam). Geniet van het Thaise eten ook. Heb je al eens een HOT POT geproefd? Misschien leuk een keer met je huisgenoten...
    In Den Haag is er weliswaar geen coup d'etat aan de gang maar op Justitie heeft het flink gerommeld! Minister Donner is opgestapt dus nu heb ik een nieuwe baas: Hirsh Ballin. Vanaf morgen zal het een en ander wel veranderen... Verder in Den Haag alles prima (ik geloof dat je fiets er zelf nog staat. Nou, heel veel plezier en ook de groetjes van Caroline!!

Olaf

• 24 September 2006 - 11:45

Eliane:

Hee Silvie,
    Wat leuk dat je weer een buitenlands avontuur aan bent gegaan! Je verhalen klinken erg goed. Ik ben m'n eigen Nederlandse 'avontuur' begonnen...nl. solliciteren... Veel plezier daar!
    groetjes Eliane

• 24 September 2006 - 12:08

Romy:

Groetjes uit ......uhhhhhh, Roggel (bij camping de Leistert)

• 24 September 2006 - 14:55

Caren:

Hey Sil!

Leuke verhalen!! Heb per ongeluk m'n emailadres uit de verzendlijst gewist...kan je me weer toevoegen???
    Ben deze zomer ook in Thailand geweest, dus dit doet weer herinneringen ophalen.

Heel veel plezier met je Thaise avontuur!!
    Baie plesier!

Liefs Caren

• 24 September 2006 - 15:21

Yvonne:

Hoi Sil,

Alex en ik waren aan hetwandelen door Moerenburg en kwamen Herman en Carin tegen.Vertelden dat er weer nieuws van je was, dus meteen even kijken.
    Ik heb inderdaad vorige week een coupe soleil laten doen, wel even iets anders dan jouw coup.
    Gelukkig is het een vrij rustige staatsgreep, hopen maar dat dat zo blijft.
    Hir gaat hetleven gewoon zijn gangetje.geen bijzonder nieuwtjes te vertellen.
    Ben benieuwd naar je verdere belevenissen.
    Veel succes met de rest van de inburgering. Je bent al goed op weg!!
    Dikke kus,
    Yvonne

• 24 September 2006 - 19:54

Niel:

En na al dat spicy thai food dan de D van Darmproblemen?? Binnenkort meer mail, dikke kus!

• 25 September 2006 - 09:41

Pim:

Tja, ik had wel verwacht jou voor een tank te zien staan a la Tien an Men, maar ben blij dat je het hoofd koel en de maag heet houdt daar in Bangkok. Om over je achterwerk nog maar te zwijgen...

Groet, Pim

• 25 September 2006 - 10:24

Jessie:

Hi Silvie,

Wat l;euk om te lezen, als ik het goed heb begerepen ben je uiteindelijk toch op een post terecht gekomen en nog wel in Thailand! Wat gaaf zeg!

ben erg benieuwd naar al ej verahlen en avonturen, geniet van elke dag, het is voorbij voordat je het weet!

Veel groeten,
    Jessie

• 25 September 2006 - 17:55

Josje Lamboo:

He Silvie,
    ik geniet van je berichten. je hebt een leuke stijl van schrijven. leuk om mee te lezen wat je allemaal meemaakt. Prettig dat de Coup geen al te grote problemen voor jou heeft. vergeleken bij wat jij meemaakt is het hier natuurlijk saai. geld verdienen zodat onze kinderen kunnen genieten van het studentenleven en ook natuurlijk kunnen werken aan hun toekomst. die massage lijkt me trouwens wel wat. masseren ze daar niet met de voeten?

kusjes Josje

• 26 September 2006 - 10:41

Chris:

Ik zie je met zo'n enorm geel t shirt achterop een brommertje gillend van de spierpijn door masseuze, haha, klopt dit beetje? Klinkt goed daar weer, wordt er ook gewerkt???

• 01 Oktober 2006 - 17:57

Sjo Anne:

He Sil,

Klinkt spannend, je avonturen in Thailand! Het weer in Nederland is inderdaad nog redelijk zonnig te noemen, volgende week schijnt de herfst helaas echt te beginnen (is al vaker aangekondigd maar tot nu toe valt t mee, we zullen zien:). Hoop dat je het nog heel erg naar je zin zult hebben in Thailand! Veel plezier & wie weet tot snel in het zonnige Nederland.

Liefs Sjo

• 03 Oktober 2006 - 09:16

Marieke:

He sil!!!
    klinkt goed hoor! Echt super dat je je toch maar weer aan de andere kant van de wereld weet te redden! Dat billen-incident was onvermijdelijk, dat snap je met zulke billen ;) Goed voor je ego!!! Tot snel contacts xx

• 04 Oktober 2006 - 20:19

Ka:

Al had je op meer gehoopt:van harte gefeliciteerd met de 7 voor je scriptie.
    Geniet voorlopig nog maar even voordat je een baantje moet gaan zoeken. Lekker netwerken daar.
    Liefs Ka

• 08 Oktober 2006 - 18:10

Niki:

hee lieve Sil! echt superr lief dat je even belde! veel succes/plezier voor deze week en tot op de skype ;)! dikke kus

• 10 Oktober 2006 - 18:57

Pap:

Hoi tante Lotje,

Goed dat je niet al te lang natte pootjes hebt gekregen van de regenbuien daar. Allicht een nieuw thema voor je volgende verhaal. Ik wacht af.

Liefs Pap