F van Farang en G van Gevangenis
Blijf op de hoogte en volg Silvie
23 December 2006 | Thailand, Bangkok
De F van Farang en G van Gevangenis.
Eigenlijk geen onderdeel van de inburgeringscursus, maar uitzonderingen zijn altijd mogelijk.... afhankelijk van welke kant van de tralies je wil belanden! Ondanks grote bekendheid met het strenge drugsbeleid in Thailand, blijven buitenlanders, ookwel farang genoemd, denken dat hen het niet zal overkomen. Think again! Degene die besloten het er op te wagen een pilletje of 2 (of in een enkel geval 6800!!) in zijn onderbroek de grens over te smokkelen, ondervonden vervolgens een inburgeringscursus in het kwadraat....
En zo belandde een aantal Farang in Bangkwang, beter bekend als Bangkok Hilton!
Een dergelijke inburgeringscursus ging me iets te ver en dus besloot ik veilig aan de andere kant van de tralies plaats te nemen. Iedere maand bezoeken 2 medewerkers van de consulaire afdeling van de ambassade deze gevangenen en afgelopen week ging ik met ze mee. Momenteel zitten er 5 Nederlanders in deze gevangenis met een gevangenisstraf varierend van 4 jaar tot levenslang. Onder deze gevangenen bevindt zich ook Machiel K. Ik hoor menigeen al denken: is ie nu wel of niet schuldig? Die vraag in het midden latend, zit zijn tijd er in de gevangenis hoe dan ook bijna op. Na 10 jaar opsluiting, veel media-aandacht en menig bezoekjes van KLM-stewardessen, werd afgelopen week door een speciale commissie geadviseerd om het allereerste verzoek onder het uitleverings-verdrag van Nederlandse en Thaise gevangenen toe te wijzen.
Op het moment van ons bezoek was deze commissie nog aan het vergaderen en was de uitslag nog niet bekend. Ons bezoek deed Machiel K. vermoeden dat wij meer wisten en hem de uitslag kwamen brengen. Hij kwam dan ook met grote verwachtingsvolle ogen de ruimte binnen hollen. Al weken geen oog meer dicht kunnen doen van de spanning die alsmaar groter en groter werd. Het heeft nog een paar dagen geduurd voordat er duidelijkheid bestond over de uitslag, maar imiddels is ie verlost van de spanning en bereid ie zich voor op zijn terugkomst naar Nederland.
Naar aanleiding van de gesprekken die ik met de Nederlandse gevangenen heb gevoerd, moet ik zeggen dat het minder heftig is dan gedacht. Ok, van luxe is duidelijk geen sprake. Je zit van 16.30 tot 06.30 uur opgesloten in een cel van 3 bij 8 meter met nog 18 anderen. Ondanks de moeilijke omstandigheden in de gevangenis zagen alle farangs er gezond uit. Aan fitnessapparaten o.i.d. is volgens mij geen gebrek! Je moet wat he om de tijd te doden.
Al met al een bijzondere ervaring, je komt niet iedere dag in een van de meest beruchte en bekendste gevangenis in de wereld!
23 December 2006 - 11:45
Steven & Niki:
hi lieve Sil, leuk weer een berichtje op je site te lezen. Pap en mam zijn druk bezig met de laatste spulletjes inpakken voor hun reisje richting jou. Geniet van de kerstdagen en natuurlijk van het nieuwjaar!! Wij passen hier wel op de Kalkoen.. Voor nu dikke kussen uit het koude Nederland -
24 December 2006 - 10:34
Pap:
Hoi meisje,
De farang komen eraan! Liefs en tot morgen -
24 December 2006 - 14:38
Marieke:
Wow Sil,
wat ben je toch weer spannende dingen aan het doen! Echt leuk om je verhaaltjes te lezen, maar wil je ook wel weer eens in real life zien. Wanneer komde terug naar ons (nu echt) koude kikkerlandje?
Nog veel plezier daro en niet met vreemde mannen meegaan! xx -
24 December 2006 - 15:33
Erik:
Sil,
Pas dit jaar maar goed op je koffer met je aandenken.
Voordat je het weet kom je ook in de gevangenis if wordt je beslolen, zoals in Zuid-Afrika.
Prettige feestdagen en gefeliciteerd met je verjaardag en Mr. S. Poeth, te gek. -
24 December 2006 - 17:03
Chris:
sillie in het gevang, wie had dat gedacht??? Spannend allemaal zeg!
Thanks voor je kaartje, heel lief en ik wil je hele fijne kerst toewensen!!
xx chris -
27 December 2006 - 08:29
Clootje:
Hey Sil,
Super avontuur weer!
Fijne kerst, gefeliciteerd met je verjaardag en een gelukkig Nieuwjaar!
Veel liefs! -
28 December 2006 - 12:27
Maryn En Anne-Marie:
He lieve Silleke!
Wat een geweldig verhaal weer!! Super! Nog een dagje en dan ben je alweer jarig. Heel veel plezier op je verjaardag en geniet met je ouders!
Liefs,
Maryn en Anne-Marie
Ps: Natuurlijk alvast de beste wensen voor 2007! -
29 December 2006 - 17:02
Dénise:
Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Een mooie en bijzondere plek om je nieuwe levensjaar in te gaan! Floris en ik wensen je een fantastisch jaar toe vol liefde, geluk en gezondheid!!
Dikke verjaardagszoen van ons!!!
Verder wat een enerverend verhaal zeg!! Er zit een meisje in mijn beroepsopleiding die zelfs een hele stichting voor de nederlandse gevangenen heeft opgericht! Als je meer info wil dan geef ik je die nog wel!! Zo te horen heb je alle facetten van Thailand meegemaakt!! Fantastisch!! Geniet nog lekker even met je papa en mama van al het moois!! Dikke kus Dénise -
31 December 2006 - 11:27
Olaf :
Hoi Silvie,
ook nog van harte gefeliciteerd! Tussen de bedrijven door lees ik je verhalen nog steeds met heel veel plezier. Inderdaad heel spannend! Ontzettend veel plezier met je ouders en geniet zoveel mogelijk van je vrije tijd. Kom je snel weer naar Den Haag dan nodig ik je uit voor een etentje bij de sissende sam pan! (als je nog thais kan zien)
Liefs Olaf en heel veel avonturen gewenst in 2007!